Παθήσεις

 
Η ρεφλεξολογία είναι μια συμπληρωματική αγωγή και η προσέγγιση της όσον αφορά την αντιμετώπιση της ασθένειας είναι ολιστική.

Ο ρόλος του ρεφλεξολόγου είναι να φροντίσει, να περιποιηθεί και να υπηρετήσει τον ασθενή συνολικά ως άτομο και όχι σαν ένα σύνολο σωματικών συμπτωμάτων. Ο σκοπός της ρεφλεξολογίας είναι να θεραπεύσει το σώμα σαν σύνολο, να εμβαθύνει και να θεραπεύσει τη ριζική αιτία της ασθένειας και όχι το σύμπτωμα.

Η ρεφλεξολογία λοιπόν απευθύνεται στο σύνολο των παθολογικών καταστάσεων του σώματος και μπορεί να συνδυαστεί τόσο με την κλασσική όσο και με την εναλλακτική ιατρική για να αυξήσει την ανταπόκριση του οργανισμού στη θεραπεία.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας και φύλου, ηλικιωμένοι, άνδρες, γυναίκες, έφηβοι, παιδιά και βρέφη μπορούν να αποκομίσουν οφέλη .Η ρεφλεξολογία δεν μπορεί να βλάψει ούτε είναι επικίνδυνη για κανέναν. Περιπτώσεις στις οποίες ο ρεφλεξολόγος οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός είναι σε ασθενείς με ιστορικό θρόμβωσης, διαβητικούς (ειδικά ινσουλινοεξαρτώμενους), εγκύους και σε ασθενείς με ξένα όργανα και σώματα μέσα στον οργανισμό( π.χ μεταλλικές βίδες, λάμες, μεταμοσχευμένα όργανα).

Η ρεφλεξολογία ενδείκνυται σε όλες τις παθήσεις (προβλήματα οστών και αρθρώσεων, αποκατάσταση κακώσεων, κεφαλαλγίες, αλλεργίες, άσθμα, πεπτικές διαταραχές, παχυσαρκία, λεμφοίδημα, λίθοι στα νεφρά και τη χοληδόχο κύστη, ορμονικές διαταραχές, υπογονιμότητα, αυτοάνοσα νοσήματα κ.ο.κ).

Η ρεφλεξολογία δεν αντικαθιστά ούτε υποκαθιστά την ιατρική επιστήμη.

Ο ρεφλεξολόγος δεν κάνει διάγνωση, δεν χορηγεί ουσίες ,φάρμακα, βότανα, ομοιπαθητικά σκευάσματα κ.ο.κ και δεν διακόπτει οποιαδήποτε αγωγή από γιατρούς. Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη της ρεφλεξολογίας είναι η αποτελεσματικότητα της στη μείωση του άγχους και στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Ρεφλεξολογία μπορεί να δεχθεί οποιοσδήποτε ακόμη και όταν δεν είναι ασθενής για χαλάρωση ,ξεκούραση και πρόληψη