Ρεφλεξολογία

 
Η Ρεφλεξολογία ή Αντανακλαστική Ζωνοθεραπεία ή Πιεσοθεραπεία είναι μια πανάρχαια, φυσική, ολιστική, συμπληρωματική, μέθοδος αποκατάστασης της σωματικής, ψυχικής και πνευματικής υγείας του ανθρώπου. Τα ίχνη της χάνονται στην αρχαιότητα. Τοιχογραφίες και εικόνες μαρτυρούν ότι ήταν γνωστή και διαδεδομένη ώς τεχνική στους αρχαίους πολιτισμούς (Αίγυπτος, Ελλάδα, Κίνα, Μεσοποταμία).

Η ρεφλεξολογία θεωρεί ότι τα πέλματα των ποδιών και οι παλάμες των χεριών, αποτελούν καθρέπτες του σώματος και η πίεση σε συγκεκριμένα σημεία τους (αντανακλαστικά σημεία) θεραπεύει τα αντίστοιχα σημεία του σώματος. Να σημειωθεί ότι σε κάθε πέλμα καταλήγουν περίπου 7200 νευρικές απολήξεις.

Η σύγχρονη ρεφλεξολογία βασίζεται στην ύπαρξη 5 ενεργειακών ζωνών που υπάρχουν σε κάθε πέλμα και σε κάθε παλάμη.

Δέκα ενεργειακές ζώνες λοιπόν στα πέλματα και άλλες δέκα στις παλάμες στις οποίες αντανακλούν όλα τα όργανα και συστήματα του ανθρώπινου σώματος. Όταν κάποιο όργανο ή μέρος του σώματος έχει πρόβλημα δημιουργείται ενεργειακή συμφόρηση η οποία αντανακλάται στα πέλματα και στις παλάμες.

Ο ρεφλεξολόγος με κατάλληλες πιέσεις και χειρισμούς, ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά σημεία βοηθώντας την ενέργεια του σώματος να ρέει ομαλά επιτρέποντας τον ενδιαφερόμενο να δραστηριοποιήσει τους μηχανισμούς αυτοΐασης και αυτοθεραπείας.

Ο ρεφλεξολόγος βοηθά μέσω των μαλάξεων και των πιέσεων στα πέλματα και στις παλάμες, στην εξισορρόπηση όλων των συστημάτων του σώματος ,διεγείροντας μια περιοχή που υπολειτουργεί και καταστέλλοντας μια άλλη που υπερλειτουργεί χωρίς αυτή η διαδικασία να βλάπτει τις περιοχές που λειτουργούν κανονικά. Έρευνες μελέτης και εξάσκησης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ρεφλεξολογία δουλεύει ικανοποιητικά σε τρία επίπεδα:

  • σωματικό
  • ψυχολογικό
  • πνευματικό.

Οφέλη που προκύπτουν είναι:

  • Βαθιά χαλάρωση
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου
  • Αποτοξίνωση και αποβολή των βλαβερών ουσιών από τους ιστούς και τα όργανα
  • Ψυχική και πνευματική ανάταση